Кола помете жена на пешеходна пътека, 69-годишен на колело бе блъснат и почина в болница

Три тежки катастрофи в Самоков


Около 7.30 часа на 16 януари в РУ- Самоков постъпил сигнал за пътен инцидент на пешеходна пътека на ул. „Македония“. Изпратените на място полицейски служители установили, че лек автомобил „Пежо“ е блъснал преминаваща по пешеходната пътека местна жителка. Пострадалата е настанена в болница без опасност за живота. Водачът е тестван с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Около 9.45 часа на 16 януари в РУ- Самоков постъпил сигнал за пътен инцидент с пострадал велосипедист на изхода на града. При огледа на местопроизшествието е установено, че товарен автомобил „Скания“ е блъснал 69- годишен велосипедист, движещ се вдясно по пътното платно, който впоследствие е починал в болнично заведение. Водачът на автомобила е тестван с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Около 21 часа на 16 януари на тел. 112 бил подаден сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие в района на 21 км на главен път 1-8. При огледа на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е катастрофирал с насрещно движещ се лек автомобил „Рено Меган Сценик“. Водачката на втория автомобил е починала на място. Спътникът й е настанен за лечение със счупена дясна ключица. Другият водач и неговият спътник са транспортирани в столична болница с контузии. По случая е образувано досъдебно производство.

сн.арх.