Ковид отделението в Окръжна е пълно

Математика за невярващите във вируса самоковци
Съгласно заповедта на Министъра на здравеопазването в края на миналата седмица отделението по пулмология към УМБАЛ „Св. Анна“-София АД беше подготвено и започна да функционира като отделение за лечение на пациенти с Ковид19.
Това са допълнителни 35 места, към вече съществуващите и ЗАПЪЛНЕНИ 35 места в Инфекциозно отделение на болницата. Увеличени бяха и местата в КАИЛ (реанимация, където са най-тежките случаи с Ковид19) от 4 на 5. Или общ сбор 35+35+5= 75.
В петък срещу събота миналата седмица всичките нови 35 места са пълни.
В събота в КАИЛ при 5 места има … 8 борещи се за живота си пациенти. Как става това ли? С допълнителни усилия на лекари и сестри и допълнителни легла. Просто няма как хората да бъдат оставени в коридорите.
Днес. 8 часът сутринта в Инфекциозно отделение при 35 места има … 38 болни. Обяснението е същото – допълнителни усилия на лекари и сестри и допълнителни легла!
 В денят(27 октомври), в който лекарите и сестрите от Спешно отделение на УМБАЛ“Св. Анна“-София АД(най-натовареното в страната) излязоха на акция за солидарност с обществото, един единствен млад лекар, за едно дежурство беше диагностирал 6 пациенти със симптоми на Ковид19. А там работят цели екипи от лекари и сестри.
и на това не му се вижда краят – споделят от болница „Св. Анна“
„Така, че обичайте математиката, смятайте колкото си искате броя на тестовете и лабораториите, но не забравяйте, че има едно нещо, което се нарича СУБЕКТИВЕН ФАКТОР! И никакви математики него не го ловят. Нарича се извънредния труд. Това, което на всички нас се случва от време на време – да работим с повече от 100 процента от възможностите си, в българското здравеопазване се е превърнало в навик“ – споделят още лекарите от болниците, в които се лекуват пациенти с ковид 19.