Ковачевци с най-много нови жители

 

В Самоков няма изборен туризъм – коментират местните  овластени актуалната за страната тема. Днес на сесията градоначалникът отговори на официално питане на съветника Светлана Атанасова за броя на нови регистрации за града и селата. Според цифрите в отговора най-много са в село Ковачевци – 200. За 24-те села регистрациите по настоящ адрес са 707.

По питането на Атанасова градоначалникът заяви още, че в новия квартал по пътя за Ихтиман няма преселили се от други, съседни общини. Както е знайно, в града се говори, че в махалите около пътя за Ихтиман са се настанили роми от Пазарджик, Ихтиман, Костенец и др. “Процесите са от години и продължават” – говори се в Самоков още от времето на предишни кметове. “Няма движение на хора” – заяви днес градоначалникът пред Общински съвет.

Дали ще се спечелят с достойнство изборите, или вотът ще е купен – всъщност това е въпросът, чийто реален отговор ще дойде след нощта на изборите, когато се отворят секциите и се преброят бюлетините, когато се направи проста аритметика, която ще покаже колко гласа има от т.нар. “цигански секции”.