Коалиция ВМРО-СДС откри кампанията си

На 30 септември 2019 г. местна коалиция ВМРО-СДС откри предизборната си кампания в Митрополитската църква в Самоков с молебен за благоденствие и успех. Водосветът бе отслужен от Архиерейския наместник отец Михаил. Присъстваха кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове на кметства.

Коалицията застава на стартовата права с мотото „Обединени за Самоков!”.

Водач на листата е Кирил Стойков от партия ВМРО, след него на втора позиция е Светлана Атанасова – лидер на СДС – Самоков. Коалицията е събрала двете политически формации, тъй като имат общи послания и сходни ценности, свързани с приобщаването съм европейските ценности и отстояването на националната идентичност.

Председателят на СДС Светлана Атанасова пожела на своите съмишленици в листата успех и заяви пред медиите от името на коалицията, че кампанията ще бъде коректна и позитивна.

На трета позиция в листата е Иван Върбев, който е в редиците на войводите от самото създаване на ВМРО – Самоков.

На четвърто място в листата е адв. Виктория Тонева – Вучкова, следват д-р Пламен Спасов, д-р стоматолог Фани Андонова, секретарят на СДС Огнян Милев, учителката по английски език Емилия Балабанова. Цялата листа е от 22 души, кандидати за общински съветници. Листата ще бъде представена на събрание в Читалище – паметник „Отец Паисий” на 16-ти октомври 2019г. от 18.30 часа.

Коалицията издига и кандидати за кметове на пет села – Росен Бързанов – Говедарци, Борислав Стаменов – Продановци, Благовест Бичаков – Бели Искър, Лазар Арангелов – Радуил и Билян Христов – Мала Църква.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!