Кирил Соколов – пожарникар № 1, спасил деца при наводнението

Днес в Общината бяха връчени награди на Софийска област за „Пожарникар на годината” от ръководството на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, заместник – областният управител Николай Николов и директорите на Районните служби от Софийска област. Бяха представени най-активните дейности и бедствени ситуации през изминалата година, както и свършената работа на служителите и подразделенията на областната дирекция.
Националната награда „Пожарникар на годината” е разделена в две категории. Първата категория се присъжда на младши служител от „Пожарна безопасност и защита на населението” за проявена изключителна отзивчивост и всеотдайност в работата си.
За 2017 година наградата за Софийска област получи младши инспектор Кирил Соколов от Районната служба в Самоков. Наградата връчи зам.- областният управител Николай Николов. Соколов е удостоен с наградата за редица заслуги и участия в аварийни дейности и ситуации, но с най-голяма тежест е спасяването на седем деца при наводнението в Самоков от юли 2017., участвал е в 50 противопожарни акции, както и в множество състезания на ведомството.

Втората категория на Националната награда „Пожарникар на годината” се присъжда на органи на държавното управление, местното самоуправление и др. за действия по аварийна и пожарна безопасност. В тази категория за Софийска област наградата получи кметът Владимир Георгиев за координацията и навременните действия по спасяване на населението при наводнението в Самоков. Наградата връчи новият директор на Дирекция „Пожарна и аварийна безопасност” – Софийска област комисар Георги Иванов.
Наградените с наградата „пожарникар на годината” за Софийска област са и номинирани за Националната награда „Пожарникар на годината”.