Карадайъ доволен от оставката на Главчев

„Основна грижа на председателя на НС е да работи за издигане на авторитета на парламента, да работи против омразата, агресията, ксенофобията, разделението и противопоставянето – това заяви в декларация лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Председателят на Народното събрание е призван да бъде пръв сред равни, да е носител на морал и ценности, които ни правят неделима част от европейското семейство“, убеден е той. „Цяла демократична Европа работи против омразата, разделението, противопоставянето, заклеймява ксенофобията, национализмите и радикализмите“, подчерта лидерът на ДПС Карадайъ.

„Искаме да възстановим принципите на правовата държава“ – увериха от БСП. „Всичко останало е против Европа, против България, против конституционализма и демокрацията“ – е позицията на Карадайъ.

„Високо оценяваме личния акт на г-н Главчевс подаването на оставка“, каза още лидерът на ДПС.
Новият шеф на парламента, Цвета Караянчева, бе избрана със 138 гласа. Тя бе подкрепена от ГЕРБ, „Обединените патриоти“ и ДПС, а БСП се въздържаха.

„Ще работя така, че всички да се чувстваме равни. Тук в залата трябва да се казват различни мнения, но те да бъдат основани на политики, а не на личностни нападки“, каза новата шефка на парламента.

Караянчева допълни, че работата на председателя е да потушава емоциите, когато тонът излиза извън добрите рамки.