Камери срещу бунищата около града

Община Самоков ще постави камери и забранителни табели в района, северно от обходния път, с което се цели да се спре нерегламентираното изхвърляне на отпадъци – съобщиха днес от общинска администрация
От днес започна поредното почистване на сметището на територията на бившия завод „Любчо Баръмов”. Предвижда се почистване и оборка на целия терен и извозване на отпадъците – уточняват от Общината. Почистване ще бъде извършено и на другия проблемен район, който е определен за депониране на земни маси. В района има и множество частни имоти. На собствениците са направени предписания да вземат мерки, да си почистят терените и да ограничат достъпа до имотите си, за да не се изхвърлят отпадъци в тях.

Въпреки че Община Самоков периодично организира почистването им, като последното бе направено преди по-малко от месец, явно това не дава резултат – споделят от Общината.

 

92953075_3375227479158607_381392657798135808_o

Поради тази причина Община Самоков ще постави предупредителни табели за забрана за изхвърляне на отпадъци и ще посочи размера на глобите, които се налагат. Също така ще бъдат монтирани и камери, чрез които нарушителите ще бъдат идентифицирани и ще им бъдат налагани наказания. Кметът Владимир Георгиев изпрати писмо до полицията в Самоков с искане за съдействие за опазване на терените от нарушители. На заловените лица, освен че ще им бъдат налагани глоби, но ще им бъдат конфискувани и превозните средства, с които изхвърлят. Надяваме се, че по-драстичните мерки ще дадат резултат“ – допълват от Общината.