И самоковски полицаи бяха порязани с фалшиво назначаване

Десетки пенсионирани полицаи са изхвърлени от системата на МВР, месец след като бяха върнати да помагат в борбата срещу битовата престъпност, съобщаиха преди дни сайтове. Оказа се, че сред тях има и самоковци. Те били назначени преди месец на входно-изходните артерии в града, за да са в помощ на колегите си. Четиримата полицаи се пенсионирали преди няколко години. Преди месец напуснали работата си, за да са отново в помощ на РП-Самоков, но по нареждане на МВР шефове, преди дни са били освободени.

Припомняме, че през февруари програмата започна и стартира процедурата по наемане на пенсионираните кадри. След проучване и серия медицински прегледи, в началото на април назначените започнаха работа.

В пловдивската дирекция, например, били наети 50 души. До петък, 28 април, когато от Дирекцията им съобщават, че договорите им няма да бъдат продължени.

„Всеки от нас е работил над 20 години за полицията. Знаем, че можем да сме полезни и се върнахме с огромно желание. Макар и за кратко, колегите, с които работихме усетиха ползата от нашия опит и знания“  – казха освободените пенсионери.

Преди близо половин година от МВР съобщиха, че ще назначат 1100 бивши служители – полицаи и военни, за да се включат в акции с битовата престъпност в малките наелени места. „Само в Ботевград те ще са пет, а за цялата територия на София-област – 48. В момента текат и конкурси за назначаването на 3000 нови полицаи“ – оповести през месец февруари тогавашният вицепремиер Румяна Бъчварова.