Има идея за изографисване на параклиса в Гуцал

По покана на кмета на село Гуцал Ангел Христов и на църковното настоятелство в Гуцал гост на селото бе иконом Михаил Колев,  Архиерейски наместник на Самоковска духовна околия.
Заедно със свещеник икн. Георги Шопов и част от новото църковно настоятелство бе направена обиколка на църковната обител в село Гуцал и района.
Посетен бе и параклис „Възнесение Господне“, който бе осветен преди около 10 години. Бяха обсъдени възможни ремонтни дейности, като си поставихме за цел в близкото бъдеще да започне и изографисването на параклиса.
Следващата спирка на иконом Михаил Колев бе църква „Възнесение Господне“, където бе показано всичко свършено до сега за последната една календарна година, обсъдихме предстоящите ремонтни дейности и идеи какво може да бъде подобрено, съхранено и реставрирано.
„След ремонта на покрива, който се надяваме тази година да бъде факт, се надяваме да започнем ремонт и от вътрешната част на храма и крайна цел да бъде неговото изографисване.
За финал посетихме параклис „Света Троица“, където също обсъдихме възможни ремонтни и реставрационни дейности в бъдеще време“ – сподели кметът на Гуцал Ангел Христов.
„В лицето на Архиерейски наместник иконом Михаил Колев може да кажем, че имаме един голям човек и приятел, на който можем да разчитаме за съвет, добра дума и съдействие по-всяко време, за което сърдечно му благодарим.
Пожелаваме му много здраве и успехи във всяко свое начинание и винаги да бъде съпричастен с делата на църквата и параклисите в село Гуцал“ – добави още кметът на село Гуцал.