Илия Лазаров: Ако БСП спечели тези избори ще върне България десетилетия назад

Участвам в изборите за Европейски парламент с ясното съзнание, че това е начин да подкрепим европейското бъдеще на България. Длъжни сме да направим всичко възможно, за да няма отклонения от този път – заяви при посещението си в региона Илия Лазаров, който е 17-ти в листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите в неделя.

Лазаров, който бе част от екипа, започнал преди години преговорите за членството на България в ЕС, определи предизборната обстановка не като лоялна надпревара между кандидатите, а като кампания, белязана от черен пиар, произвеждане на фалшиви новини и всевъзможни начини за очерняне на противниците. „Това са прийомите на БСП. Това е партията, която всъщност иска да отклони България от нейния европейски път“- категоричен е Лазаров.

Истината е, че ако БСП спечели тези избори, тя ще върне България десетилетия назад в развитието й. Категоричен факт за това е, че личности като Румен Гечев се намират в листата на социалистите. Той е един от онези, които фалираха България преди време, припомни днес пред медии Лазаров.

Според него обединението на  ГЕРБ и СДС се случва в точен исторически момент и по най-адекватния възможен начин. Ръководствата на двете партии проявиха висока степен на отговорност и разум. Това е абсолютно осъзнато и осмислено решение. „Водещата причина е, че за нас в  СДС е изключително важно БСП да не управлява България, защото тя е вредна за страната“ – категоричен е Илия Лазаров.

Той призовава хората да излязат и да гласуват на 26 май, защото всеки разумен човек сам може да прецени колко много зависи от нашите евродепутати. „От тяхната активност буквално зависи хляба на хората– като започнем от съдбата на международните шофьори в сферата на транспорта, та се стигне до варенето на домашната ракия. Решенията на Европейския съюз засягат ежедневието ни – какви програми ще работят, дали ще има достатъчно пари за земеделието и т.н.“ – аргументира се Лазаров.

„Нека българите гласуват за правилните кандидати в листата на ГЕРБ и СДС“ апелира Илия Лазаров. Кандидатите с номер 12 са доказани професионалисти, всеки един  си тежи на мястото и е доказал в своята сфера, че може да постига успехи – добави още Лазаров.