Ива – съпругата на Божидар Лукарски: Изключително много се вълнувах и през цялото време му стисках палци

Днес, след преизбирането на Божидар Лукарски за лидер на СДС, първа го поздрави лично неговата съпруга. Тя блестеше в елегантна бяла рокля и привличаше погледите с излъчването си.

„Изключително много се вълнувах, поздравих го след избора. Стисках палци през цялото време и се опитвах да бъда спокойна. Аз никога не съм имала съмнения в неговите качества, още преди нашите емоционални отношения. Това е едно от нIMG_1608[1]ещата, с който ме впечатли още в началото – неговите безупречни лидерски качества, харизмата му и обичта му към България“ – сподели пред сайта „Самоков инфо“ Ива.

„Нямах съмнения, че ще бъде преизбран за лидер на СДС“ – каза още тя.

Тя допълни още, че жените трябва да бъдат окуражавани да участват в политиката. Самата тя работи по проект на Европейската комисия, насърчаващ участието на жените в политиката и като част от него, беше в листата на Реформаторския блок за Европейския парламент.

„Жените и младите хора в политиката е кауза, за която ще да продължа да работя в бъдеще“ – сподели Ива Лукарска, но и допълни, че няма големи политически планове, защото смята, че един политически активен в семейството е достатъчно. „Смятам, че човек може да прави смислени неща и извън политиката, не е задължително да бъдеш на определен пост или да носиш титла, за да създаваш ценности“ – каза Ива.

В отговор на въпроса ни как приема ангажиментите на Лукарски, свързани с политическата дейност, налагащи чести отсъствия от вкъщи, тя сподели: „Ние имаме силно разбиране за това, че всеки от нас е с определени амбиции и цели, всеки има път и визия за личното си развитие и си даваме един на друг стимул да се развиваме индивидуално, без това да пречи на семейстовто. Едно семейство може да бъде силно, когато и двамата се подкрепят взаимно и когато чувстват, че правят нещо смислено за живота си. Така че, политиката не ограбва семейния ни живот“ – призна Ива Лукарска.