Златни медали за състезателките по аеробика от Самоков

Пловдив бе домакин за осми път на традиционния Международен турнир по спортна аеробика PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. По традиция състезанието е едно от малкото в света, включени в годишния календар на Междуна22752643_1789738861057564_411410564_nродната федерация по гимнастика.

Надпреварата (от 19 до 22 октомври) бе организирана от СК”Аеробика – АМД” с подкрепата на Община Пловдив и Българския съюз по аеробика.

Тройката Анита Гаврилова, Стефани Атанасова и Надя Паунова спечели златните медали. Както е известно Анита и Надето са от Клуба по аеробика в Самоков, а Стефани от Клуба в Пловдив.

След тях останаха англичаните и състезателите по аеробика от Египет. Момичетата се представиха блестящо и на състезанието в Италия преди около месец.

В състезанието участие взе пълният състав на националния отбор на България по спортна аеробика за мъже и жени, които само преди по-малко от месец се завърнаха от успешното си участие в Европейско първенство в гр. Анкона Италия.

Проведе се в Палата 6 на Международен пловдивски панаир. Тази година имаше рекорден брой участници – 416 от 15 държави: Алжир, Азербайджан, Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Испания, Молдова, Нова Зеландия, Русия, Турция, Унгария, Финландия, Швейцария, България. Много от държавите са традиционни участници в турнира, но има и такива като Гърция, Египет, Испания, Унгария и Финландия, които са първи път регистрират своето присъствие в Пловдив.