За 24 часа задържаха 77-годишна собственичка на имот в Самоков, открили в дома й цигари без бандерол

Значително количество контрабандни цигари са иззети от частен дом в Самоков

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция срещу нелегалната търговия с акцизни стоки, служители на РУ-Самоков предприели проверка на частен дом в града. В стая на първия етаж на къщата те намерили 29 стека, съдържащи общо 5 800 къса цигари, три кутии с поставени в тях общо 41 къса цигари и 9 пури от различни марки, всичките без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са иззети по надлежния ред.

За срок до 24 часа е задържана 77-годишната собственичка на имота. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

 

Съобщения:
В хода на проведени оперативно-издирвателни действия, вчера от служители на група „Издирване“ при ОДМВР-София, е установен и задържан обявен за международно издирване мъж. Европейската заповед за ареста му е издадена от Гърция във връзка с издадена присъда „лишаване от свобода“ за срок от 8 години и глоба в размер на 20 000 евро. С прокурорско постановление 44-годишният жител на с. Равно поле е приведен в следствения арест за срок до 72 часа.

**************************************************************************************

Около 11.17 часа вчера в РУ-Пирдоп постъпил сигнал от кметския наместник на с. Петрич за починала в дома си 79-годишна жена. Изпратеният полицейски екип заварил на адреса 56-годишния й син, който обяснил, че предната вечер е установил смъртта на майка си, с която живеят заедно.

При огледа на местопроизшествието по тялото на жената са установени множество следи от насилие. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, действията по разследването продължават под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.