Жандармерия впечатли самоковци

„Да идва жандармерията…“

Краят на миналата седмица дойде със сензационната новина за Самоков, по която дузина самоковци показаха завидно чувство за хумор.

Под публикация във фейсбук „Към Самоков идва жандармерия, доста са!“ има десетки забавни коментари, които всъщност са показателни за атмосферата и настроенията в града. От коментарите става ясно, че в Самоков жандармерията е уважавана и на бойците се гледа като на хора, които могат да слагат ред, особено в критични ситуации с изявен криминален или етнически характер.

Някои от коментарите наистина заслужават да бъдат пуликувани в някой хумористичен сайт, а и са в типчно самоковски стил: „жандармерията идва,/ добре дошла е, /некой ке яде бой,/ а да де, ама кой?! /епа ти/ жаднармерията – Да/видеха ти коментара и направо обърнаха/нали идват избори ? Може Винету да е взел решение да ви върне Фъстъка, малко да ви оправи градО…и друг път е идвала, не се плашете и не правете от това новина, Жандармерията всяка година идва по няколко пъти да види ромите как са…споко/по-често да идват!!! Има нужда от тях/…

Според най-запознатите самоковци обаче, жандармерията е била в Самоков по инициатива на Областна дирекция на МВР. В града е имало шест коли на жандармерията, общо са били около 30 души. Проверявали са документи за самоличност, има глобени шофьори, които са карали без книжки. Жандармерията е успяла да намине и към селата от Самоковско. Проверки е имало и в ромската махала, а през нощта  – в Боровец. Към акцията на жандармерията са се включили и полицаи от Самоков. Все още няма информация дали е имало сериозни нарушения.