Жандармерията с акция в Самоков

Специализирана акция се проведе днес в Самоков и селата. На входовети и изходите на града и селата от Искровете имаше коли на „Жадармерията“. Според неофициални данни е имало и претърсвания.

В центъра на Самоков се забелязваха служители на ГДБОП. Проверяваха се наред автомобили.

От ОД на МВР на въпроса ни какъв е поводът за акцията, ни казаха, че не може да бъде предоставена информация преди завършване на процедурите.

„Има специализирана полицейска акция в Самоков, но тя е към жандармерията. Към момента нямаме резултати и не може да кажем повече подробности“ – заявиха източници от ОД на МВР.

 

Двама мъже са задържани за нарушаване на заповеди за незабавна защита.
Около 20.05 часа снощи жител на Самоков съобщил в полицията, че внукът му не е спазил наложената му съдебна забрана да не доближава жилището му. 23- годишният нарушител е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 296, ал.1 от НК. Разследването продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Неправоспособен водач попадна в ареста на РУ- Самоков.
Около 15.15 часа на 30 септември, на ул. „Софийско шосе“, автопатрул на РУ- Самоков спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от жител на града. От извършените справки се установило, че 40- годишният мъж  шофира без да притежава СУМПС, при условие, че има влязло в сила наказателно постановление за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.

 

Трима непълнолетни извършители на престъпни деяния са разкрити от самоковските полицаи.
Работата по случая започнали вчера след подаден сигнал от жител на с. Бели Искър, че от дома му е откраднат бензинов моторен трион. След бързи оперативно-издирвателни действия полицейските служители влезли в дирите на извършителите на престъпното посегателство- 17- годишен от същото село и негов връстник от с. Доспей, известни на инспекторите Детска педагогическа стая. Двамата направили пълни самопризнания. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 61, ал.1 от НК.
В същото време, криминалистите от РУ- Самоков разкриха и 16- годишен криминално проявен младеж от града, счупил странично стъкло на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, паркиран от ползвателя му до гробищен парк „Ридо“. Непълнолетният признал за стореното, а преписката по случая е изпратена в прокуратурата.