Европейско на пистите, коне по шосето в Боровец

В деня, в който Боровец беше домакин на елитни ски състезания, туристите станаха свидетели на кошмарни атракции.

В неделя около обяд, точно когато има най-много хора из курорта, коне с файтон се откъснаха от стоянката и полетяха по пътя. Те се удряха в каквото срещнеха. Само по щастлива случайност щетите са само на возила. Благодарение на късмета със сблъсък с конете се разминаха десетки гости на Боровец. Едно от първите постарадали превозни средства е на работеща в Боровец, после с хвърчащите животни се срещнаха и други коли.

 

Обезумелите животни се ударят в едно дърво и целите в рани спират на място. Стопанинът им, Пепи Вуков, от Белчин, по думи на негови колеги е бил много притеснен.

Това се случва в Боровец за пореден път. За пореден път подобна атракация вледенява туристите в курорта. Оказа се, че животните не са виновни.

Конете си имат стоянка от години. Точно до кабинката на полицаите. Оградата, за която са вързани, се счупила и уплашила конете. “Никой ли не е видял, че стоянката е некачествена, защо не е обезопасена, кой контролира тези обекти?” – питаха се туристи.

За инцидента официална информация от полицията не получихме. Потърсимхе полицейските шефове още в неделя, но ни казаха, че не са работа и нямат информация.

В понеделник сутринта по телефона ни пратиха при пиарката им. Г-жа Мариола Маркова не отвори телефона си.