Дрога и в Самоков. Четирима души са задържани вчера при полицейски операции срещу наркоразпространението

Образувани са три досъдебни и едно бързо производство

Около 10 часа, на ул. „Черни връх“ в Самоков, служители на Районното управление в града извършили проверка на 17- годишен местен младеж. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити и иззети две топчета суха зелена маса, реагираща на марихуана.

Отново за притежание на марихуана, непълнолетен попаднал и в ареста на РУ- Ботевград, след като при извършения му личен обиск криминалистите иззели от него три топчета суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана.

В следобедните часове, от служители на РУ- Своге, е задържан 42- годишен жител на града, в имота на когото открили 11 засадени растения с характерен вид и мирис на марихуана, както и плик с 300 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на същия наркотик.

Последният задържан попаднал в полицейския арест около 2 часа тази сутрин. Служители на РУ- Сливница извършили проверка на 35- годишен жител на града и установили в носената от него чанта метална кутия, съдържаща три канабисови глави. По случаите са образувани общо три досъдебни и едно бързо производство.