Дрога и в Мальовица откриха полицаите от Самоков

Криминално проявен софиянец бе задържан от самоковските полицаи с канабис

Около 21 часа на 22 август, в курорта Мальовица, служители на РУ- Самоков извършили проверка на криминално проявен и осъждан жител на столицата. В раницата на 31- годишния те открили кибритена кутийка с поставени в нея малки топчета суха зелена тревиста маса с общо тегло около 5 грама, реагираща на канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Хроника 

Водач от Ботевград е задържан за управление на автомобил в нетрезво състояние.
Около 1.35 часа тази нощ, на бул. „България“, автопатрул на РУ- Ботевград спрял за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от местен жител. 64- годишният водач бил тестван да употреба на алкохол и задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1.85 промила в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Друг водач, шофирал след употреба на алкохол, вече е привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Това е 28- годишен дупничанин, засечен от служители на РУ- Ихтиман на разклона за с. Полянци да шофира лек автомобил „Сузуки“ с 1.86 промила алкохол. След приключване на бързото производство срещу него материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за съд.