Дрога в Самоков

Кримихроника

 

Четирима души са задържани при полицейски операции по линия „Наркотици“.

Около 14 часа вчера криминалисти от РУ- Ихтиман проверили в района на основно училище в града 19- годишен криминално проявен местен младеж. От него са иззети две топчета с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин.

В полицейския арест вчера попаднал и 41- годишен самоковец, от чийто адрес криминалисти от РУ- Самоков иззели топче суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. По двата случая са образувани досъдебни производства.

***********************************************************************************************************

Рецидивист от Самоков е обвинен за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост и цинизъм.
42- годишният криминално проявен и осъждан мъж бе задържан в следобедните часове на 14 май за извършени от него хулигански действия пред сградата на районното управление в Самоков. Отправяните от него ругатни и закани за побой, саморазправа и убийство спрямо полицейски служител, изпълняващ служебните си задължения, се отличавали с особена дързост и цинизъм. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по  чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК. С прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева.

 

*************************************************************************************************************

Разкрити са извършители на кражби в Етрополе и Самоков.
В края на миналата седмица жителка на Етрополе сигнализирала в полицията, че от дома й е извършена кражба на телевизор. След активни оперативно- издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на извършителя- 52- годишен местен жител. Инкриминираната вещ също е намерена и възстановена на пострадалата.
Извършителка на кражба от местен хипермаркет бе разкрита и след бързи действия на самоковските полицаи.

55- годишната криминално проявена от Самоков и осъждана жена от същия град предала доброволно отнетата дреха, която била възстановена на собственика.

Материалите по двата случая са изпратени в съответните Районни прокуратури с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

сн.арх. „Самоков инфо“