ДПС и други вече се регистрираха за участие в изборите за местна власт в Самоков

Общинската избирателна комисия регистрира кандидати за кмет на Самоков, за кмет на села и доста партии. Вероятно и този път кандидатите от Самоков и селата за местни власти ще бъдат рекорден брой. В отговор на наплива започнаха и иронични коментари из града и в социалните мрежи, някои от които са на границата с недотам доброто чувство за хумор, защото се ползват лица, познати в града като нуждаещи се от социална подкрепа.

И този път има доста независими кандидати. Това не е ново явление за Самоков, с тази разлика, че преди години от кандидати от редиците на независимите получаваха в послдествие подкрепа от БСП. Такъв беше, примерно, слуаят с кандидатът за кмет на Самоков Ангел Немов. По този начин се случиха нещата и в много села с обявените за независими кандидати за народна любов. Времето ще покаже дали и на тези местни избори ще се случи същото.

За независими кандидати за кметове се регистрираха Димитър Джелепов, популярен вече като Лъвски – за кмет на Самоков и за съветник; Любомир Борисов – за кмет на Радуил.

Един много силен участник в политическия живот – ДПС Самоков – също има регистрация в ОИК от вчера. ДПС имаше много добро присъствие в резултатите за европарламент и почти навсякъде беше трета политическа сила. ДПС има регистрация в Самоков за участие в изборите за кмет на кметство, за участие в изборите за общински съветници и за кмет на град Самоков. Все още Ал. Методиев не е обявил кой ще се кандидатира за позицията на кмет на града. Цифрите в резултатите от досегашните вотове показват, че е от голямо значение е също кого ще подкрепи ДПС в изборите за местна власт на 27-ми октомври.