Домашен арест за Виктор Делигълъбов, прегазил жена в Самоков

49-годишната Недялка още е на апаратно дишане, в медикаментозна кома. Предстоят й животоспасяващи операции, разказва дъщеря й

Пуснаха под домашен арест 24- годишният Виктор Делигълъбов, който прегази с джипа си служителка към синя зона в Самоков. Това реши Районният съд и Виктор Делигълъбов бе пуснат от ареста. Както писа сайтът „Самоков инфо“, трагедията стана на паркинга пред полицията. Прегазената жена е в критично състояние в болница „Света Анна”. Роднините й обмислят протести.

Пред национални медии адвокатът на Виктор Делигълъбов заяви, че той не е видял Недялка Джикова, електронните системи в джипа също не са реагирали, че отзад има човек.

Наркотестът, който му е направен, не бил достатъчно сигурен, пледира адв. Христо Ботев. „Дали е съвпадение на имената, или не, адвокат със същото име се спрягаше из медиите по време на КТБ, също и около съдебните дела на Баневи, както и около КТБ и Цветан Василев?“ – питат се самоковци. Според репортаж на Нова съдебното заседание в Самоков по мярката за неотклонение на 24-годишния Виктор  Делигълъбов е продължило по-малко от 1 час.

„Има опасност да напусне пределите на страната, има опасност да не съдейства на разследването. Обвинението, което му е повдигнато, е за тежко умишлено престъпление, макар и към настоящия етап той да е обвинен в телесна повреда, която е от категорията на средните”, обясни наблюдаващият прокурор Емил Трендафилов.

Съдът в Самоков обаче не е приел тезата на обвинението. В решението си за домашен арест не е отчел, че през 2017 година младият мъж отново е бил заловен да шофира дрогиран. Според тогавашния закон е бил глобен с 1000 лв. – съобщиха вчера националните медии.

„Не, не я е видял жената. Това и пред съда го каза. Този джип е под наем.  Даже наемът се плаща с пари, които той е взел назаем. Не е поредното богаташко галено синче”, заяви адвокат Христо Ботев.

„Той ще е под домашен арест, ама сигурно ли е, че ще седи под домашен арест? Ще има ли кой да  го пази? Или той ще седи вкъщи с всичките си удобства, ще си е спокоен, а пък тя нека си седи в болницата и да е между живота и смъртта”, възмути се Радосвета Димова, дъщеря на Недялка Джикова.

49-годишната Недялка все още е на апаратно дишане, в медикаментозна кома и й предстоят няколко животоспасяващи операции, разказва дъщеря й.

Приятелите и семейството на Недялка Джикова готвят протест в близките дни. Първо обаче искат да преглътнат шока от решението за домашния арест на Виктор Делигълъбов.

 

Виктор Делигълъбов прегазил няколко пъти Недялка в 11:30 часа на 12 юни пред аптеката до полицията.  По първоначалните данни на разследващите тестът за наркотични вещества отчел кокаин и марихуана. Според досегашната информация младежът е от Самоков, преди дни се е прибрал от Нидерландия. Това не е първото му провинение – и друг път е хващан да шофира след употреба на наркотици, за което е наказван.