Долномахаленската църква се нуждае от дренаж

Една от най-посещаваните църкви в Самоков – „Въведение Богородично“, се нуждае от дренаж, за да не се подкопават стените й. Още през миналата година, след наводнението в Самоков, е подадена информация в Общината за нуждата от ремонтни дейности.

Тези дни по времеIMG_2862 на дъждовете отново се е появил проблемът и е подадена молба за помощ в Дирекция по вероизповеданията.

„Миналата година още помолих да се направи количествено-стойностна сметка от специалисти. Г-н Красимир Герасимов каза, че за дренажа ще трябват 2 500лв. Когато вали, водите влизат вътре. Миналата година по време на наводнението, изпомпвахме вода от църквата, но влагата остава. Тези дни пак се наводни. Тревожно е състоянието и трябва да се вземет мерки“ – сподили пред сайта „Самоков инфо“ отец Георги.

„Благодаря на всички приятели на храма, които помогнаха за други подобренияIMG_2863. Храмът бе газифициран, за което благодаря на инж. Георгиев и „Комекес“, благодаря на г-н Найден Василев от фирма „Ви Ей Си – България“. Фирмата изцяло на нейни разноски направи инсталацията вътре. Дейностите завършиха тази година през месец февруари“ – допълни още отец Георги. В църквата е направена и кабинка, в която се продават свещите. Храмът е отворен всеки ден от 8-17 часа.