Директори на училища с награда „Св. Иван Рилски“ на МОН

Министерство на образованието и науката отличи петима училищни директори със своята  награда „Св. Иван Рилски“, която по традиция  се връчва  всяка година на 11 май.

Наградените директори имат дългогодишен управленски опит, включват иновации в обучението, работят по проекти и имат принос за успеха на своите училища и ученици, както и за развитието на българското образование.

Сред отличените е  директорът на  Основно училище „Бачо Киро“ във Велико Търново Владимир Николов, който притежава отлични умения за работа в екип, в интеркултурна среда  и с родители, посочват от просветното министерство.

Теменуга Тодорова, директор на  Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“  в  Попово е наградена за това, че още в първите дни на извънредното положение е създала отлична организация за внедряване на дистанционното обучение в училището, което ръководи.

Сред аргументите за награждаването на Мая Гешева, директор на  Националната финансово-стопанска гимназия в София, са нейният принос за  промяна в училищния живот и  в нагласите на учениците за по-високи постижения, изтъкват от МОН.

Четвъртият награден от тях директор е  Надежда Николчева, която ръководи  31-во  училище  „Иван Вазов“ в София. От министерството припомнят, че Николчева е дългогодишен директор с висок авторитет, а под  нейно ръководство учебното заведение става едно от водещите у нас.

Петият награден е Пенка Ненкова- директор на  Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Монтана. Сред аргументите за отличието й са използване на иновации и добри международни практики в обучението.