Деца, родители и колеги изненадаха Ваня Георгиева от Детска градина „Зорница“

За пенсионирането й я развълнуваха с песни и стихчета. Много сълзи, бижута и прегръдки имаше по вреIMG_20170518_171104ме на „Учителко любима, целувам ти ръка“

Децата от Трета група на Детска градина „Зорница“ в Самоков плакаха заедно с родителите си и своята досегашна учителка Ваня Георгиева. Помощник – възпитателката Красимира Кьосева направи сценарий по повод пенсионирането на Ванчето – както я наричат всички в детската градина и направи страхотна IMG_20170518_171729изненада на учителката.

Вместо да излязат следобяд навън, каквато е традицията при хубаво време, хлапетата останаха на местата си, на столчетата около килимчето, където години наред Ваня Георгиева ги е учила, успокоявала, гушкала, смяла се е заедно с тях и е давала частица от себе си. Прозвуча песен за детската градина, а след това прочувствени стихчета, в които децата припомниха за първите си плахи стъпки, за обичта, с която са били посрещани от Ваня и колежките й, за увереността, с която вече пристигат в „Зорница“ и участват в заниманията IMG_20170518_171003в групата. Всяко дете се обърна с топли думи към Иванка Георгиева и й подари своята усмивка, макар и през сълзи. Директорката, Евелина Големинова, й подари сребърно колие. „Подарък едно сърце за едно добро сърце“ – обърна се директорката Големинова към Ваня.

Родителите подариха на Георгиева ваучер за екскурзия, но и впечатляващо Благодарствено писмо, поставено в специална рамка. Множество поздравителни картички с най-сърдечни пожелания бяха дадени на учителката и накрая децата прегърнаха своята учителка по време на известната песен „Учителко любима, целувам ти ръка“, като я отрупаха с най-дъхавите майски букети.

„Никога през живота си не съм се вълнувала толкова много. Когато чуе човек такива думи и усети подобно отношение, си казва, че трудът му и усилията му, са си стрували“ – сподели развълнуваната учителка.

Иванка Георгиева се пенсионира след 41 години трудов стаж като детска учителка.