Депутатът от ДПС Александър Методиев се отказа от имунитета си

Александър Методиев – народен представител от Движението за права и свободи е внесъл писмено съгласие в деловодството на Народното събрание за отказ от депутатски имунитет и възбуждане на наказателно производство срещу него, съобщиха вчера медии.

Миналия четвъртък (7 юли) главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Александър Методиев заради нарушение на пътя и закана да „уволнява“ полицаи, спрели бус с „негови хора“ – футболния отбор на ромите от Самоков.

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май тази година в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

Методиев си е позволил да демонстрира грубо, арогантно и цинично държане към полицаи, искане на отчет за дейността им и е отправил заплахи, че ще бъдат уволнени. Според прокуратурата това са непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото.