Депутатът от ГЕРБ Валентин Милушев е имал приемна всяка седмица в Самоков

 

В родния си град Самоков депутатът Валентин Милушев днес проведе приемна. През тази година Милушев имаше приемни всеки вторник. Пред сайта „Самоков инфо“ той сподели, че по време на приемните му в Самоков е търсен за решаване на различни въпроси от личен, битов и обществен характер.

Милушев е помогнал за решаването на редица инфраструктурни обекти. Един от най-важните е пътят Дупница – Самоков. Преди около година той постави въпроса в Народното събрание, като внесе официално питане към МРРБ за ремонт на пътя. Към настоящия момент ремонтът вече е в процедура. Минали са две обжалвания, които са забавили процедурата.

„В момента се отвориха офертите за пътя във втората част и изпълнителят ще бъде избран по офертата. Преди две седмици бяха отворени ценовите оферти. Кандидатствали са над 30 фирми с оферти за изпълнители. Пътят ще се изгражда на два етапа, единият е до Дупница – Клисура, другият Клисура – Самоков“ – сподели Валентин Милушев.

По време на приемните в Самоков са зададени въпроси за лошото състояние на коритото на река Боклуджа.

Друг въпрос от приемните е свързан с ремонта в центъра на града. „Защо е необходим такъв ремонт, който се прави за трети път в период от пет – шест години. „В селата има много проблеми, живее се в мизерни битови условия, има непрекъснати аварии на водопроводи, а се дават милиони за ремонт на централна градска част в Самоков?“ – е един от въпросите до Милушев.

Продължават протестите срещу въвеждането на синя зона до пазара. Съветниците от ГЕРБ – Самоков за пореден път ще направят предложение до кмета на Самоков за преразглеждане на решението и докладване на анализ за ефекта му. „Хората очакват най-малко петнайсет минути да имат право на безплатно паркиране или да се намали обхватът на синята зона в центъра“ – споделя Милушев.

Пред депутата Милушев е поставен въпрос и за пенсиите на хора, работили в чужбина.

Самоковци са проявили интерес и към развоя на процедурите около решението на съветниците за даване право на строеж на Туристическото дружество в нарушение на законодателството, защото имотът се предоставя без търг и конкурс. Освен това преди няколко години има друго решение на Общински съвет, с което част от имота е предоставен за строителство на Съвета по туризъм.“Защо администрацията не се е съобразила със старото решение на ОбС“ – питали са самоковци.

Самоковци са изразили недоволство и от бунищата около града, лошата инфраструктура и разбитите улици.

Доста оплаквания има от лошо саниране, става въпрос за блоковете в кв. „Самоково“, сред които бл.25, както и тези на пазара – 2,4,6 – блок. Въпросът е отнесен и до Районна прокуратура.

Приемните за граждани на Валентин Милушев ще продължат и през новата година.

„Пожелавам на всички съграждани весело посрещане на Коледно-Новогодишните празници. Пожелавам на всеки дом здраве, лични и професионални успехи. Да продължим да градим доверието помежду ни!“