Двойно самоубийство потресе Самоков

Уважавано семейство от лекар и учителка си отнеха живота и покрусиха десетки техни съграждани и близки

Във вторник в дома си са се самоубили двама съпрузи – учителка и лекар. И двамата – д-р Антон Ботев и Зоя Ботева, са уважавани от колегите си и съгражданите си в Самоков, както и от ученици и пациенти. От години двамата живеят в разбирателство. „Двамата винаги се държаха за ръце, винаги бяха заедно, много се обичаха и се уважаваха“ – разказват през сълзи самоковци. Двамата съпрузи имат син, който не живее в Самоков. Той ги търсил многократно по телефона, но не отговорили и той пристигнал в Самоков. Сигналът е подаден към 15 часа във вторник.

Като си дошъл вкъщи, ги търсил във всички стаи и след като не ги намерил, се обадил на полицията и са ги намерили.

Семейството мина през големи житейски драми – споделят  техни приятели. Преди около десетина година д-р Ботев изчезна за доста дълго време, по време на работата си в Либия. Съпругата му, Зоя, заедно с приятели, колеги, полиция и институции направи възможното, за да го открият и той се върна в Самоков. Работеше в Спешна помощ, а след това в София.

Зоя Ботева бе една от най-уважаваните в Самоков учителки по български език и литература. Работеше в Гимназията по туризъм и след това в Гимназията „Константин Фотинов“.

Тепърва ще се изясняват мотивите за самоубийствата. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Стотици колеги, съграждани на семейство Ботеви изказват съболезнования на близките им.