Главният прокурор Гешев се срещна с близките на прегазената Недялка

Ще има ли наказние за Виктор Делигълъбов, който прегази работеща от Синята зона към Общината преди дни? – този въпрос набра скорост в Самоков и напусна пределите на града, след като стана ясно, че докато жената бере душа в болницата, се умува за наказние на шофьора, което би могло да го вкара в затвора за около 6 години, при това с наличие на десетки „ако“. Въпреки скръбта, близките на Недялка събраха сили и показаха на обществото, че имат нужда от подкрепата му, за да се предотврати напускане на страната на Виктор, който самоковският съд постави под домашен арест, а адвокатът му даде изялвения в публичното пространство, които отрекоха становища на разследващите за употреба на дрога и работеща система за наблюдение във возилото, прегазило Недялка.

Вчера главният прокурор Гешев е дал уверения за справедливост. Досъдебното производство е взето под надзор на Върховна касационна прокуратура. Иван Гешев уверил близките на пострадалата, че ще се положат максимални усилия за бързото приключване на досъдебното производство и за доказване на обвинението в съда. Гешев ги информира, че прокуратурата протестира пред Окръжен съд – София мярката “домашен арест”, наложена от РС-Самоков. На виновника за ПТП-то е наложена забрана за напускане пределите на страната.

„Досъдебното производство е взето под специален надзор от Върховна касационна прокуратура. Наблюдаващият прокурор ще анализира събраните до момента доказателства и ще прецени дали да преквалифицира обвинението“, коментира пред журналисти говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

сн.архив „Самоков инфо“