ГЕРБ – Самоков в Общински съвет – „Групата на рибите?“

До сайта „Самоков инфо“ бе изпратено читателско писмо. Публикуваме го без редакторска намеса. Потърсихме за коментар народния представител Валентин Милушев – председател на ГЕРБ – Самоков  

„Здравейте редактори на сайта „Самоков инфо“!

Пиша ви това писмо по повод отношението на съветниците на ГЕРБ към проблемите в общината. Самоковци ставаме свидетели на странно поведение от страна на народни избраници, които би трябвало да са много активни. Не говорим, разбира се, за безмислен инат или политически позиции, които не са в интерес на самоковци. Впечатляваща е подкрепата на самоковския ГЕРБ към всички докладни на администрацията и на  БСП, с които се провежда определена политика, друг е въпросът –  каква е точно тя, и подчиненена ли е на някаква стратегия или по-скоро на „домашна, родна политика“?

Не е лошо да се направи проучване от страна на „Самоков инфо“ колко питания са внесли до кмета съветниците от ГЕРБ – Самоков. Колко пъти сте чули съветниците от ГЕРБ-Самоков да се изкажат, да предложат, да говорят в залата или от трибуната на Общински съвет ? 

Поради отношението им към ставащото в общината и поради красноречивото им мълчание, самоковци даже са им измислили име – „Групата на рибите“.

Ог ГЕРБ единствено г-н Милушев, докато беше съветник, питаше, задаваше актуални въпроси и предлагаше. Друг е въпросът, че предложенията му не се приемаха, в повечето случаи по понятни причини.

Г-да от ГЕРБ, никакви ли въпроси нямате трета поредна година в качеството си на общински съветници? Смятате ли, че самоковци след месеци отново ще ви се доверят? Докога ГЕРб Самоков ще мълчи като риба в Общински съвет?“ 

Христоско Лазов

бел. ред.

„Аз също съм на мнение, че колегите от ГЕРБ в Общински съвет трябва да бъдат по-активни. Наистина не се задават въпроси от тях към общинска администрация. Очаквам от тях да се срещат по-често с хората от Самоков и селата и да поставят за решаване въпросите им в Общински съвет. Проблемите на Самоков са много, в селата – също“ – коментира за „Самоков инфо“ народният представител от ГЕРБ Валентин Милушев.