В Реформаторския блок ще може да се членува индивидуално

В Реформаторския блок ще може да се членува индивидуално, без да е необходимо членството в някоя от партиите в блока – съобщиха от пресцентър на РБ.

Ще има процедура за групово членство на неправителствени организации, ще има и гражданското участие. Тези нови възможности за отваряне на Реформаторския блок трябва да бъдат приети по време на първия конгрес на Реформаторския блок, който ще се проведена 28 януари.

Реформаторският блок ще продължи да бъде управляван на екипен принцип. Както писа сайтът „Самоков инфо“, на конгреса на 28 януари в София няма да се избира един лидер, постигнато е съгласието всяка партия да си запази суверенитета и независимостта. Това потвърди и Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб на РБ и съпредседател на Парламентарната група на Реформаторите.

Зеленогорски заяви още, че на конгреса си РБ ще утвърди политическата платформа и актуализираната програма за явяване на предсрочните парламентарни избори.

Реформаторите ще търсят възможности с потенциални партньори за разширяване на Блока в дясно-център, ще дадат път за индивидуално членство в РБ, ще отворят процедурата за групово членство на неправителствени организации, както и ще заложат на гражданското участие, което е традиционно за Блока.

„Ще направим всичко възможно гражданските съвети по места, които създадохме преди време, да бъдат освежени с още хора“, добави съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторите.