В Бургас – пълна дезинфекция, даже на църквите и ромските квартали

Направихме поредно дезинфекциране на квартал “Победа”. Мерките ще продължат с дезинфекция не само на улици, но и на дворове и пространства между къщи – съобщиха от Община Бургас

От днес успешно стартира акцията по раздаване на защитни маски в хипермаркетите и големите хранителни магазини.

 Започваме и дезинфекция на църквите в Бургас – съобщи кметът на Бургас.

В резултат на получени сигнали, екип от РЗИ заедно с представители на Община Бургас продължават проверки за спазването на дезинфекционните и хигиенни мерки в бургаски предприятия.

Поръчахме на бургаски фирми изработване на още един вид защитно облекло – хирургически престилки. Първите 2000 бройки са за УМБАЛ Бургас.

Към дарителската сметка, обявена от общината за борба с Covid-19 днес са трансферирани още 20 000 лв. от Порт Бургас и 7 000 лв., събрани между нас със заместниците ми.

✔️ От 29 март е още по-засилено полицейското присъствие в кв. “Победа”. Има мобилни групи вътре в махалата и са обособени КПП-та по периферията. Целта е да не се допуска безконтролно движение на лица от и към квартала. Пропуска се само по неотложност.

 

От днес МВР започва съставянето на актове за разходки в паркове и алеи.

14 остават жителите на Бургаска област с доказана короновирусна инфекция към момента.

От настанените в Инфекциозно отделение, един е изписан за домашно лечение, след 2 отрицателни проби. Останалите трима пациенти са в много добро състояние. Изписването им ще стане след две отрицателни проби. Вчера е приет един пациент, който е съмнителен, взета му е проба. Резултатите се очакват днес.

Лицата под задължителна карантина за областта са 1 956, за община Бургас – 801.

114 са новопоставените под карантина, а 77 са излезли от нея.

Община Малко Търново предостави днес на Комплексен онкологичен център Бургас нова линейка. Това ще помогне за по-доброто обслужване на пациентите от цялата област.

Пресцентър на Община Бургас

сн.архив