Второ място за театралите от “Фотинов”

 

За трета поредна година млади театрали от България и Русия се представиха на сцената на Театър – вариете „Албена“ пред жури с председател директорът на добричкия Драматичен театър Иван Мандев.
Голямата награда отново отиде в Бургас за Младежката театрална школа, ръководена от режисьора Румен Велев с „Любовта  се знае – до смърта ще трае!“ по Зденек Подскалски. Лауреати I-ва степен станаха малките артисти от вокална академия „Каварна“ с ръководител Надя Ботева и театрална формация „Play театър“ – Пловдив, ръководена от Димитрина Докова. Децата от Каварна представиха мюзикъла „Славните котета“, а Йоана Стоева от Пловдив – „Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков.
Изключително успешна бе и изявата на младежите от Театрален състав „Фотинов“ от Самоков със „Сватба“ по Чехов, група за аудиовизуални и сценични изкуства „LIBRI VOX“, София и Студио „Концертный сезон“ от гр. Кемерово, Русия. Организатор на събитието е Международната фестивална програма „Приятели на България“.

През месец април театралите от ПГ „Константин Фотинов” участваха в 4-ия ученически фестивал „Арлекино” в Нова Загора. Те представиха “Сватба” по Чехов – три негови пиеси – „Сватба”, „Лебедова песен” и „За вредата от тютюна”. На младежите помогна с режисура Л. Малинов.