Второкласници от НУ “Станислав Доспевски” играят благотворително за деца без баща

IMG_0087[1]

Празничен майски микс върви на училищна сцена. Всяка година на 11-ти май учениците от НУ “Станислав Доспевски” с класен ръководител Йорданка Кирова представят пиеса пред връстниците и пред родителите си. По традиция с тях работи режисьорът Весела Колешанова. Тази година спектакълът бе с премиера точно на 11-ти май и постави началото на нова благотворителна кампания. Събраните средства ще се предоставят на майка с две деца, чийто баща загина преди време.

Днешното представление събра многобройна публика в киносалона на училището и много аплодисменти. Артистите танцуваха на сцената, а публиката в залата. Сценарият и режисурата са на Колешанова, но е важно и участието на класната на втори “А” Йорданка Кирова и колежката й г-жа Никова. Задачата на артистите не е лека, те играят на ден по два пъти пред всички класове, а за финал ще покажат възможностите си и пред родители. Те обаче не са изморени, а са амбицирани да стават все по-добри. Така ще завършат годината – със спектакъл от весели емоции, разиграни стихотворения, песни, танци и драматизарани приказки. В стил Колешанова и театър “Веселушко” са и скечовете, които предизвикват смях в залата. От артистите по време на репетициите са изисквани не само умения да научат текстовете, но и яка дисциплина, пластика и всичко останало, което се иска за актьорското майсторство. Първите репетиции започнали още през месец февруари.

“Главни роли няма. Участват всички от класа и стават по-добри, имат опит от миналата година. Целта е всички да покажат уменията си” – сподели режисьорът Весела Колешанова.

“Видяхте един страхотен спектакъл на втори “а” клас. За поред път работим заедно с режисьора Весела Колешанова и както виждате – получават ни се нещата. Една без друга не можем, но аз съм помощник. Понякога влизаме в спор, но нещата вървят и децата са доволни. Очакваме с вълнение родителите” – развълнувано призна Йорданка Кирова.

По всичко личи, че доста от днешните ученици на Кирова и Колешанова, ще се запалят от емоцията на вдигнатата театрална завеса.