Вицешампионите от аеробиката: щастливи с историческото сребро

Българската петорка на аеробика в груповите съчетания бе поздравена от генералния секретар на БОК Белчо Горанов за невероятния им успех на Европейските игри в Минск. Завчера тимът грабна среброто, на по-малко от една десета след представителите на Русия

Вчера вицешампионите Ана–Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки, Тихомир Баротев и тяхната треньорка Биляна Тютюкова бяха в основната арена на състезания стадион „Динамо“ и си направиха своеобразна фотосесия пред олимпийскя огън за спомен от историческия успех. С отличието в Минск българската аеробика записва нов връх в своето развитие, което през последните години е свързано със все по-нарастващата популярност и успешна работа в този спорт у нас.

Белчо Горанов благодари на момичетата и момчетата, като специално поздрави тяхната треньорка, хората от щаба и от ръководството на федерацията, всичко, които стоят зад историческия успех на българската аеробика. „Благодаря ви за позитивните емоции, за това, че с изпълненията и постиженията си правите горди българите и доставяте нови поводи за национално самочувствие,“ каза Горанов, като пожела на състезатели и треньор здраве и много бъдещи успехи.

„Страхотен колектив, който за малко време е успял да направи изумителни неща. Зрителите в зала Минск бяха пленени както от перфектния синхрон в изпълнението на българския отбор, така и от хореографията, костюмите и най-вече от музиката, базирана на една от най-прочутите и получила глобална известност българска песен през последните години. Всичко, което правеше българската петорка бе с изключителна лекота, финес и изящност,“ това коментират днес медиите в Беларус по повод представянето на България в аеробиката.

За „сребърната петорка“ предстои дълго чакана почивка и веднага след това много работа с поглед към следващите континентални и световни изпитания. Защото всичките петима са твърдо уверени, че техният красив, предизвикващ огромен интерес и възхита спорт скоро ще бъде част от програмата на олимпийските игри.

 

Отборът по аеробика се прибира в България днес, четвъртък, 27 юни, с полет през Истанбул, който се очаква на Аерогара София, Терминал 2 около 15.05 ч