ВиК авария отново взриви социалната мрежа в Самоков

Стотици възмутени самоковци изразиха в прам текст мнението си за местната оправия по повод поредната авария на ВиК – мрежата. Местните настояват да се подмени водната система, като се визират доста високите цени на водата в града. Поредната авария е повод за живеещите в Самоков и селата да констатират факта, че в селата водната инфраструктура също е стара, а липсата на канализация и пречистватерни станции е доста лош атестат за инстутициите.

Първият сигнал за аварията е подаден на изпълняващия длъжността началник на ВиК инж. Балабанов около 4ч. „ Аварията е голяма, но е открито мястото. Аварирал е главният  водопровод  над кв.“Самоково“ под завод „Самел 90“. Спукан е централният водопровод , който е с диаметър Ф300 и захранва почти целия град. Тръбите са етернитови  и са над 35 години. Това е причината целият град да е без водоподаване. Дежурна група на ВиК още в 4 чеса е на крак и работи по отстраняването на аварията. Водоподаването ще бъде възстановено до края на работния ден“.

От водното дружество са категорични, че честите аварии се дължат на износена водопроводна мрежа и е необходима сериозна инвестиция за подновяването й.