Ветерани и млади спортисти се събраха в Деня на спорта

 

Пенка Тотева – състезателка с много постижения от ски бягането и бивш заместник-директор на Спортно училище „Никола Велчев“, известната биатлонистка Ива Шкодрева, ски алпиецът Васил Благоев, ски бегачите Надя Благоева и Цветан Сичанов, Николета Вълчева, ски учители, сред които Красимира Георгиева, много учители по физическо, медицински сестри, свързани със спорта, треньори, предсетелят на Клуба по аеробика и общински съветник Светлана Атанасова, Христо Ахтоподов и Костадин Ахтоподов, както и много други се събраха, за да се поздравят по случай Международния ден на спорта.

Идеята за срещата дойде от депутата от ГЕРБ Валентин Милушев. Специално бе участието в срещата на самоковските спортисти, изявили се в зимните олимпийски игри в Пьонкчанг – Красимир Анев – биатлонистът, за който цяла зима писаха световните медии, както и ски бегачът Веско Цинзов.

Валентин Милушев им връчи плакети и ги поздрави за успехите им. На срещата не дойде Владимир Зографски, който живее в Австрия със семейството си. Наградата бе дадена на неговия дядо, баща на Емил Зографски. Милушев пожела на всички усилията и волята им да донесат нови успехи. „Няма бивши спортисти“ – каза още Валентин Милушев.

„Уважаеми гости – спортисти и деятели, скъпи приятели, колеги! 17-ти май е обявен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта и е признание за огромните усилия на стотици български спортисти, треньори и деятели, прославящи името на Самоков и България. Поздравяваме всички, които отдават сърце, време и способности, малката ни родина да «мери ръст» с големите сили, да печели медали и титли от най-големите форуми» – бяха част от думите на Гиргина Рангочева, която поздрави участниците в срещата.

«Съхранете хъс, вкус и амбиция за победи – малки и големи, лични и професионални!  Нека новите Ви спортни постижения издигат славата на спортен Самоков на национално и световно ниво! Трима самоковски състезатели, техните треньори и технически лица бяха част от българската делегация за Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Краси, Влади и Весо за пореден път заминаха, за да превземат света, но отново се завърнаха у дома – в Самоков. Те никога не пропускат да отбележат кой е родният  им град! Каква по-голяма реклама от тяхната? Кой по-добре от тях прославя Самоков и по-често от тях кара журналистите от цял свят да споменават града ни? Истински, достойни посланици са те! Поклон пред това, което правите! И през тази година ние притаявахме дъх, когато IMG_2125  IMG_2122Вие, спортистите и гордостта на Самоков, водени от треньорите, стартирахте в надпреварите! Подкрепяхме и аплодирахме победите, страдахме и плакахме при загубите…Благодарим за емоционалните преживявания, в резултат на които забравяхме поне за малко проблемите, неволите….  различията,  политическите пристрастия,  работата,  всичко, което, в други моменти, би ни разделило. Защото страстта Спорт не ни разделя! Пожелаваме през оставащите състезания на 2018 г. да ни подарите повече такива моменти, в които да затаяваме дъха си под напиращите сълзи, слушайки „Мила, Родино“! Научете жителите на родния ви Самоков да уважават чуждите успехи, да се радват на Вашите победи, да ви уважават за упоритостта, всеотдайността, лишенията! Да ви подкрепят дори, когато губите, защото човешкото съпричастие в такива моменти е най-важно. Побеждавайте и ни обединявайте в радостта и щастието!“ – заявиха Валентин Милушев и екипът му от ГЕРБ по време на срещата.

Десислава Стоянова