Веселби тормозят квартал „Възраждане“. Сватбарски и абитуриентски купони се вихрят до късните часове на нощта

Висока музика и купони оставиха будни живеещите в кв.“Възраждане“. Пред 11-ти блок в квартала бе постлано и червено килимче за празнуващите и техните многобройни гости. Осигурено бе и модерно озвучаване. Десетки самоковци звъняха на телефон 112 и на полицията. Оттам им казали, че има разрешение от Общината за провеждане на купона до 19 часа. Музиката се чуваше до късно, след 12 часа в полунощ кварталът бе огласен от чалга. „По-късно високите децибели идваха и от къща, намираща се на „Подридна“. Възмутително е, че не се прекратява такъв тормоз. Имам малко дете, ходим на робата, имаме нужда от почивка през нощта, а не да слушаме купоните на съседите“ – споделиха пред сайта „Самоков инфо“ живеещи в квартал „Възраждане“.

Снимка и клипове с купона, нарушил обществения ред обиколиха социалните мрежи. Въпросите са към градоначалника и към полицията с настояване да се прекрати тормозът над самоковци и да се следи да спазване на обществения ред.

„Според данните ромите в Самоков са 10 000 души. Нормално е да се забавлява човек и ние трябва да се интегрираме. Имали са повод хората, веселили са се“ –  споделят мнение самоковци.

Други коментират нещата по друг начин. Млади хора са коментирали под снимката с червеното килимче и купона с високата музика, самоковци питат „Кмете, гониш ли ме?“. Доста са коментарите и мненията, споделени на страницата във фейсбук на Общината.

„Няма спокойствие вече, музики, коли, крясъци, не можем да си почиваме от шум! Нямат граница и мярка“ – пишат самоковци. „Ресторантите са за това – там да вдигат шум, да забранят такива прояви в жилищните квартали, никой не е длъжен да слуша тази висока музика“, „Хора, оставете! Няма смисъл. За Общината трябва да се говори като за починал човек – или добро, или нищо. Градът ни порцъфтява, стандартът на живот гони този на Токио, всичко останало са долни инсинуации“ – споделят самоковци. „Самоковци, примирете се. Този град вече не е ваш. Скоро може и да бъдете изгонени, имам предвид принудени. Стига сте ревали – вината е на всички. Търсете първо в себе сеи, ако ви пукаше за грасаи за децата ви, това нямаше да се случва“ – заявяват местни.

Според живеещите в кв.“Възраждане“ има грубо нарушаване на обществения ред и е наложително да се преустановят купоните, провеждани на улиците в Самоков.

„Всяко лято е кошмар! Висока музика се чува из целия град – това ли е европейският стандарт, къде, в коя цивилизована и нормална държава, в кой нормален град е така? Миналата година се стигна до цинизъм – дори идваха експерти да мерят шума – а то шумът е ясно, че е непоносим и с просто ухо. Но както и да е – дойдоха, замериха шума – установиха, че е висок. Защо продължава този тормоз?“ – питат Асен Костов и Мария Георгиева.