Васил Софин представи новата си книга

Преди дни в библиотеката Васил Софин събра приятели на литературата и разказа за новата си книга  „Усмихнати сълзи”. Творчеството на Васил Софин бе представено от писателя и музикален педагог Христо Христов. Двамата познават творческите си интереси и вдъхновения отдавна и може да споделят и пред другите за търсенията си в литературния текст.  IMG_3167

Христо Христов представи не само новата книга на Софин, а цялото му торчество, като подчерта, че в текстовете на Софин винаги има чувство за хумор и ирония. „Христо Христов е прав, но в написаното има и тъга… А сърцето ми винаги е в планината. Обичам да снимам планината и да показвам красотата й“ – призна Софин. Той благодари на всички, които го уважиха и дойдоха на представянето.

„Усмихнати сълзи“ е петата книга на Софин. По време на представянето бяха четени откъси от нея и от други негови творби.

Председателят на Сдружението на писателите в Самоков, Васил Лазаров, поздрави Софин за новата книга и сподели пред аудиторията в библиотеката какво предстои на пишещите, които членуват в Сдружението.

Васил Софин бе първият автор, който представя Сдружението на писателите в Самоков.

За първи ноември, в чест на Деня на народните будители, Сдружението също подготвя изява, чието съдържаниие ще бъде оповестено след дни.