Васил Попов – шеф на полицията в Самоков, получи висока оценка за дейността на управлението

Вчера пред шефове на МВР Васил Попов, началник на самоковската полиция, представи отчет за дейността на управлението през миналата година. РУ-МВР – Самоков отчете за 2017г. и работа по повече преписки. Прокуратурата и съда дадоха висока оценка на съвместната си работа със служителите на РУ- МВР – Самоков по опазване на правовия ред в общината и държавата.

Отчетът бе докладван в присъствието на областния управител Илиан Тодоров. „ОДМВР Софийска област и областният управител Илиан Тодоров работят съвместно за повишаване на категорията на Дирекцията от втора на първа категория“ – заявиха полицейски шефове. По думите на старши комисар Григоров от ОДМВР – Софийска област, категоризацията е необходима, защото с  разрастването на Софийска област се увеличават работата и отговорността на служителите. „Категоризацията от втора в първа на ОДМВР ще позволи увеличаване на щатовете за служители, с което се цели още по-успешна борба с битовата престъпност и противообществените прояви в името на  опазването на обществения, сигурността и спокойния живот на гражданите на територията на Софийска област“ – заявиха служители на МВР.

Васил Попов бе поздравен за постигнатите високи резултати в областта на сигурността и опазване на обществения ред.

Илиан Тодоров е първият областен управител, след демократичните промени, който присъства на отчет на Полицейското управление в Самоков и този факт също беше положително оценен.