Васил Лазаров представя книга в Пловдив

В европейската столица на културата – град Пловдив, Васил Лазаров ще представи своята книга „Тройната нишка“. Това ще бъде премиерата й в Града на тепетата, преди месеци бе представена в София, в НДК.

 

Главният герой на новия роман-драма е самотен човек, който търси своята сигурност сред морето от какви ли не проблеми в живота. Той е предприемач, който става жертва на алчността и безчестието. Напуска страната, но пак често се намира на границата между живота и смъртта. Среща красавицата Олисия и двамата откриват възможността да се впуснат в чужд и зашеметяващ свят. Преплитат се сцени на разкош и мизерия, на разплитащи се тайни и динамични обрати, на сложни човешки взаимоотношения.
Верен на стила си, Васил Лазаров преплита всички елементи на интересната фабула – разплитаща се тайна, динамични обрати, финансови възходи и падения, а също така сложни взаимоотношения между двамата герои.
Васил Лазаров е роден в град Самоков на 24 юни 1956 година. Завършва ВВTУ град Велико Търново.
Автор е на стихосбирката ,,Песента на кондора”, романа ,,Крайъгълен камък”, романа ,,Парадоксът на любовта” , романа ,,Тройната нишка“ и сборник литературно критични есета ,,Християнство и поезия”. Автор е на статии, студии и критични литературни текстове, публикувани в интернет, периодичния печат и специализирани издания.
Васил Лазаров е съучредител и председател на Сдружението на писателите в град Самоков.
През 2016 година бе избран за изпълнителен директор на Асоциация ,,Емпирей“.

В Пловдив Васил Лазаров ще бъде представен от доц. д-р Калин Михайлов, преподавател по европейска литература в СУ „Св. Климент Охридски”.
9 октомври 2019 г./сряда/, 18.30 ч. Литературен салон на читалище „Алеко Константинов“.

сн.арх. „Самоков инфо“