Българският ансамбъл за девойки спечели три сребърни медала на Европейското първенство

183129673_5320516434685825_1153369295074304704_n

Българският ансамбъл за девойки спечели три сребърни медала на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Това беше последен старт за отбора в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова. Тимът беше воден от треньорите Вяра Ваташка и Цветелина Найденова.

„Това е година и половина целенасочено натоварване и тренировки точно към този ден. Успяхме и тук е моментът да благодаря на всички за екипа, на г-жа Илиана Раева, на Деспа Кателиева, наистина екипна работа. Всеки един е допринесъл за тези медали. Искам да благодаря и поздравя техните лични треньори и клубове за този успех, защото в голям процент това е техен заслужен труд. Да ви кажа честно, сега емоцията е изпитвам по съвсем друг начин, аз когато имах такъв медал бях на 15 години и не можах да го изживея по този начин, по който сега го изживявам“, каза Ваташка след състезанието.

Цветелина Найденова, която е бронзова медалистка с ансамбъла на България за жени от Рио 2016, каза че медалите преди и сега са равностойни за нея.

„Аз знам, че те са бойци и го показаха и го доказаха, че могат да се преборят и да си вземат медалите. Преминахме през много трудни моменти, което е напълно нормално – през травми, през наши лични трудни моменти и сега като ги носят тези медали някакси всичко си заслужава и съм щастлива много. Плаках, когато бях на стълбичката на олимпиадата и плаках сега, когато ги гледах тях на стълбичката сега на европейското първенство. Така че за мен са равностойни тези медали“, заяви Найденова.

Момичетата признаха, че желаят да попадат в ансамбъл жени и да участват на олимпийски игри.

„Беше уникално да сме пред родна публика, повече че ни подкрепяха от цялата страна. Това ни кара да се чувстваме невероятно, защото просто такова чувство не се изпитва често. От почетната стълбичка се вижда цялата публика, която ни подкрепя и емоцията е уникална. Много благодарим на нашите треньори и много ги обичаме, че ни подкрепяха и бяха до нас през цялото време. Те са уникални треньори и няма други като тях“ – коментираха гимнастичките.

сн.архив