Боян Кашъмов организира класически концерт по повод Световния ден на здравеопазването  

DSC_5390

По случай седми април – Световния ден на здравеопазването, лекари, медицински сестри, санитари се събраха в петък вечерта в Читалище – паметник „Отец Паисий“. В чест на работещите в сферата на здравната грижа в Самоков бе организиран концерт от Боян Кашъмов. Публиката беше впечатлена и от идеята на Кашъмов, и от високото ниво на едни от най-известните български музиканти от „Софийски виртуози“. Те свириха благотворително в Самоков по инициатива на двама млади самоковци – Боян Кашъмов и Георги Николов. С класическия концерт бе почетена паметта на бащата на Боян, д-р Боян Кашъмов и на неговия чичо – Борислав Кашъмов.

Преди концерта д-р Красимира Ковачка се обърна с поздрав към колегите си. Кметът Владимир Георгиев също поздрави работещите в сферата на здравеопазването.

Както е известно, „Софийски виртуози“ са уважавани в цял свят, в квартета са проф. Ангел Станков – цигулка, проф. Йосиф Радионов – цигулка, проф. Анатолий Кръстев – виолончело, проф. Атанас Куртев – пиано.

„Моят корен е тръгнал от Самоков. Мария Кръстева е била учителка в Гимназията тук. Отдавна не бях идвал във вашия град и ми е много приятно да бъдем заедно тази вечер“ – бяха част от думите на проф. Анатолий Кръстев.

„Вдъхновени сме от изпълнението на цигулка на седемгодишната ни колежка. За нас е чест да свирим в Самоков. ЧестиDSC_5469т празник на лекарите и на добър час“ – пожела проф. Радионов. За начало на концерта прозвуча „Алегро“ от Моцарт. Специален поздрав от музикантите бе отправен към оперната певица Росица Тренкова.

Десислава Стоянова