Боровец пак стана известен с меле пред дискотека

Около 1 часа на 17 ноември 29- годишен самоковец съобщил в полицията, че по- рано на същата дата, пред дискотека в курорта Боровец, му е бил нанесен побой. Пострадалият бил настанен в столична болница с порезни рани, без опасност за живота. Ч

ас по- късно, в РУ- Самоков постъпил сигнал от същото лечебно заведение за приет 48- годишен мъж от Ихтиман, с фрактури на долна челюст и нос, който заявил, че е получил травмите си при опит да разтърве участниците в сбиването пред същата дискотека.

На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство. Посочените като извършители на побоя са обявени за общодържавно издирване. Действията по разследването продължават.

*********************************************************************************************************************

Около 0.55 часа на 16 ноември, на ул. „Отец Паисий“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от местен жител. 59- годишният водач бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 2.04 промила в издишания от него въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

********************************************************************************************************************
Около 10.50 часа на 17 ноември, на бул. „Искър“, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, в хода на която се установило, че 29- годишният самоковец зад волана шофира в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. Нарушителят е задържан и срещу него е образувано бързо производство.