Бойко Борисов уволни шефа на АПИ Глосов

Шефът на АПИ Светослав Глосов подаде оставка по искане на премиера

„Каквото можах, направих за АПИ. Оставам с добри чувства”, заяви Глосов

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставка на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов заради срива в системата за електронните винетки.

Тази сутрин Борисов е извикал в Министерския съвет ръководството на АПИ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата за винетките и тол системата.

От първи януари всеки български гражданин трябваше да може да си купи винетка по електронен път, към момента все още има нередности със системата. Заради проблемния ѝ старт, трима чиновници вече подадоха оставки.

След разговора премиерът е поискал оставката на Глосов, който я е подал пред министъра.

„Трудностите доведоха до неприятни моменти и недоволство от гражданите. Трябва да се поеме повече отговорност от началото на седмицата. Каквото можах, направих за АПИ. Оставам с добри чувства”, заяви Глосов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова обяви, че шофьорите могат да купят винетки от терминалите на ГКПП-тата, в 1400 пощи в страната, както и в офисите на един от големите мобилни оператори.

Няма да има ново удължаване на гратисния период. Срокът му остава до 15 януари.