БМВ скочи у Боклуджа. Гонките в Боричо продължават на макс

 Автогонка и демонстрация на издръжливи гуми и нерви на комшиите завърши вчера в коритото на Боклуджа. Клип на демонстративното каране на кола днес сутринта зарадва зрителите на Нова телевизия и предизвика коментари в социалните мрежи. Причината е, че от доста време на същото място в кв. „Боричо“ на така нареченото „широко“ се правят гонки и се карат лудо коли. Вчера бмв -то е рипнало от метър и половина в реката и благодарение на добрата случайност няма пострадали. След разпити полицаите са взели книжката на шофьора. Без право да кара кола ще бъде късметлията Ангел Стамов, благодарение на който Самоков отново стана известен в цяла България.

Според официлната информация за сайта „Самоков инфо“ в РПУ-Самоков е получен сигнал вчера. Според него в коритото на река Боклуджа  е паднал автомобил. Автопатрул незабавно е отишъл на място и установил, че возилото е БМВ , а собственикът на авомобила е 24-годишен мъж от Самоков. По време на разговора, полицаите  са установили, че 24-годишният мъж не е управлявал МПС-то по време на произшествието, а е седял на задната седалка. Установено било, че е шофирал бащата, Ангел Стамов, които е  46-годишен. Според запознати Стамов е направил демонстративно каране в близост до местопроизшествието. В следствие на демонстрацията с висока скорост е загубил контрол над возилото, ударил се е първо в стълб, след което се е преобърнал с колата в коритото на реката.

След установяването на  реалния водач  – Ангел Стамов, полицейските служители са му съставили два акта. Единият е за причиняване на ПТП, а вторият е за напускане на местопризшествието. Наложена му е и глоба от 400лв.

От пресцентъра на МВР ни съобщиха, че е имало и други сигнали за авто родео лудница в Самоков, но всички нарушители са установени. В някои случай са санкционирани дори родители, тъй като водачите са били непълнолетни.

Свидетели на вчерашния инцидент са живеещите в квартала, които са чули шума от гуми, форсиране  на двигателя и падането в реката. Хората от квартала предполагат, че сигналът е подаден от техен съкварталец,  на които му е писнало да има гонки в близост до  улицата, където играят множество децата.

Точно преди година за опасни гонки и опит за дрифтване в Самоков,  алармираха самоковци, които пуснаха из града и подписка. Към подписката имаше текст, който поясняваше, че автомобилните състезания  се правят на широкото място към квартал “Боричо”, при магазина за хранителни стоки.

Тогава гражданите коментираха, че на ул. „Подридна“, където се провеждат автомобилните състезания, живеят много млади семейства с малки деца. Те играят наоколо, а също и в близката градинката, където има детска площадка.

Обществеността настоява отговорните да вземат мерки и да се установи ред в квартала.

В подписката през миналата година пишеше още: „…Сигналът за гонки може да бъде доказан, тъй като на магазинчето, покрай което минават автомобилите, има камера. Шофьорите на колите пият, след което се качват на колите. Настояваме отговорните институции да осигурят обществен ред. Искаме  да се сложат скоростоограничители…“ .