Блокирано бе „Самоковско шосе“

Жители на столичните райони Панчарево и Кокаляне днес отново излязоха на протест заради честото спиране на тока. Те блокираха „Самоковско шосе“ с искане за по-големи инвестиции в енергоподаваща инфраструктура и незабавно отстраняване на причините за честото спиране на електричеството. Без ток редовно остават и жителите на село Пасарел.
Преди дни проверка по случая започна и Комисията за енергийно и водно регулиране, но до момента резултатите от нея не са обобщени.

Демонстранти блокираха Околовръстното при караулката за Панчарево тази сутрин.

Поводите за протеста са забавянето с години на изграждането на канализация в квартала и настояването за подобряване на инфраструктурата, съобщиха от Инициативния комитет за Горубляне.

Местните жители протестираха и на 19 февруари, когато пак блокираха за около час и половина кръстовището на Околовръстен път и Самоковско шосе.

От години слушаме обещанията на различни държавници, как до 1-2 г. целият квартал ще бъде канализиран. Проблемът е сериозен, тъй като в района има високи подпочвени води и къщите, които са в по-ниските части на Горубляне, се наводняват при обилни валежи, казват демонстрантите.

Не е ясно и кога ще започне изграждането на Южната дъга на Околовръстния път, въпреки редицата изявления за старт през 2017 г. До момента не са започнали никакви подготвителни действия, твърдят от Инициативния комитет.

В късния следобяд пътят беше отворен за движение. През другото време се пропускаха автобусите.