Близо 100 първолаци влизат в НУ „Станислав Доспевски“

Вълнуващ старт на учебната година ще дадат в НУ „Станислав Доспевски“

 96 първолаци приема школото. „Удовлетворени сме от работата си, има голям интерес към училището ни“ – казват дни преди 15-ти септември учителите и директорката Камелия Асенова

 

Броени дни остават до първия учебен звънец. Ремонтирано, с приветливи класни стаи и помещения за спорт и театър НУ „Станислав Доспевски“ в Самоков очаква учениците си. Училището приема 96 първокласници и общо 367 ученици. Децата в Предучилищната група ще бъдат 23.

През миналата година школото беше много активно и учениците му се изявиха в различни събития. Режисьорът Весела Колешанова работи с възпитаници на училището и представяха през цялата година пиеси по различни поводи, изиграха ги в помощ на деца от социанослаби семейства, за възрастните в Дом за стари хора.  „Сценарият за откриването на новата учебна година е готов, тържеството ще бъде много вълнуващо. Началото  е в 9 часа на 15-ти септември. Радващо е, че към училището ни има голям интерес. Учениците, които завършват училището ни след това успешно се реализират в авторитетни учебни заведения и са първи на олимпиади, национални и международни ученически състезания. И през тази година сме планирали много допълнителни прояви, които целят усвояване на повече знания и развиване на уменията у нашите ученици. Част от тях са свързани със спорта, други с различни области от познанието, правилата за безопасно движение на децата по пътищата и т.н.“ – издаде пред „Самоков инфо“ част от плановете за новата учебна година Камелия Асенова – директор на НУ „Станислав Доспевски“.

Сценарият за тържеството на 15-ти септември е изготвен от Десислава Иванова, Даниела Йорданова, Радина Димитрова, Йорданка Кирова, Стоянка Божкова, Валя Никова, Ст. Петкова, Весела Омерска със съдействието на заместни-директора Елица Костова. Водещ ще бъде Катя Янакиева.

„Имаме желание за 22-ри септември заедно с другите училища да отбележим празника на Независимостта със спортни игри и състезания. Вече имаме готовност за съвместна изява с Клуба по биатлон. Очакваме и приканваме и други колеги от училищата в Самоков и селата да се включат и да направим състезанията на площада“ – апелира директорът на училището Камелия Асенова.

Десислава Стоянова