Благовест Бичаков – кандидат за кмет: Подкрепете ме в неделя, за да има бъдеще за младостта на Бели Искър

Дни преди балотажа Благовест Бичаков – кандидат за кмет на Бели Икър отново покани на среща живеещите в селото, за да им заяви готовността си да се върне и да работи заедно с тях за родния край. На предишни предизборни събрания Благовест представи програмата си за управление на селото, а снощи говори от сцената на Читалището, като засегна важни теми от ежедневието на Бели Искър.

„Аз ще спра изборния туризъм. Докога ще позволявате на хора, които идват тук само за изборите, да определят съдбата ви?“ – попита Бичаков и му отговориха аплодисменти.

Той припомни, че който не дава шанс на младите хора, не иска промяна. Подкрепете ме в неделя, за да вървим напред“ – заяви Благовест Бичаков. Той благодари на Георги Терзийски – другия кандидат за кмет на селото за лоялността по време на кампанията и каза, че в неделния ден ще следи за протичането на изборите, за да се случат според правилата на българското законодателство.

Както е известно, Благовест Бичаков е от коал73446304_2517822054933386_5486173735356465152_nиция ВМРО-СДС и отива на балотаж с кандидата на БСП Крум Георгиев, който е кмет на селото 51 години, а самият той е над 80-годишен.

В подкрепа на Бичаков в залата бяха лидерите на коалицията от ВМРО и СДС Кирил Стойков и Светлана Атанасова.

ГЕРБ – Самоков също заяви своята подкрепа на Благовест. Председателят на ГЕРБ Валентин Милушев и избраните общински съветници също дойдоха на срещата в Бели Искър. „Нека се обединим и подкрепим всички Благовест, да подкрепим младостта и волята за промяна. Призовавам всички здравомислещи хора в неделя да се доверят на Благовест Бичаков в Бели Искър. Аз се връщам на работа в Народното събрание и ще имате пълната ми подкрепа. Държавата стои стабилно и ще мога да помагам на селото ви“ – заяви Валентин Милушев.

Пожелание за успеIMG_4498х с песен имаше от оркестър от Самоков.

„Ще започна с една специална за случая песен – „Бащино огнище“. Благовест е мой приятел, той е  отговорен и ще бъде полезен на Бели Искър. Пожелавам му успех в неделя с бюлетина №71″ – бяха част от думите на известния певец Ивайло Герасимов.

„Моя страна“  даде финал на концерта, а цялата публика в залата в Читалището се изправи и пя заедно с Благовест Бичаков.

Десислава Стоянова