Битов скандал в Самоков завърши с убийство

52-годишен мъж е убит при сбиване в Самоков. Сигналът за скандал с пострадал е подаден към 8.43 часа вчера на тел. 112. Към адреса незабавно са изпратени полицейски служители, които установили в една от стаите безжизненото тяло на 52-годишен мъж от Самоков. 35-годишният собственик на имота е задържан за изясняване съпричастността му към случая, съобщиха от полицията. По първоначални данни между двамата е възникнал битов конфликт, последван от побой. Образувано е досъдебно производство. Изясняването на всички факти и обстоятелства продължава под наблюдението на Софийската окръжна прокуратура

Емил Дамянов, управител на „Плейбой бар“ в Боровец, е арестуван за убийството. Изпратената на  улица „Иван Доспевски“, където живее убиецът, оперативна полицейска група открила трупа на 52-годишния Митко Димитров, приятел на убиеца.

По първоначални данни, двамата седнали да се почерпят. В хода на разговора жертвата обидил починалите родители на приятеля си по чашка, което го предизвикало. Засегнатият посегнал към кухненски нож, но не нанесъл удар, тъй като изпуснал ножа, удрял го с юмруци.

 Трупът на мъртвеца е откаран за аутопсия.
Трагедия сполетя през 2014г. семейството на Емил, децата му се задушиха в дома на семейството с отровен газ от телевизор. Тогава в града трагедията потресе самоковци и се предположи, че в статята, в която са били малките деца, от силната температура в телевизора са се спукали електролитни кондензатори, стопила се е пластмаса и апаратът е отделял отровни газове. Тогава от ОДМВР – София потвърдиха, че в 7,05 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за починали деца. По първоначални данни смъртта им е настъпила вследствие или на задушаване, или на натравяне. Причината е от електроуред в стаята, където са спали децата.