Бенефис за директора на Гимназията

“Трогнахте ме” – призна през сълзи Кирил Славов

 

 

Най-уважаваният учител от Самоков и директор на Профилирана гимназия “Константин Фотинов” снощи се разпалака от вълнение пред препълнената зала на Читалището. Учениците от Гимназията организираха бенефис по повод пенсионирането му. Славов дойде на последната си среща с тях, облечен по младежки – с дънки и риза, и обичайно се държа естествено и свойски с учениците, не с помпозност, а със скъсена дистанция. Поздравиха го много бивши и настоящи учители.

Артистите от училището Вероника Георгиева, Любомир Михайлов и много други изиграха скечове, имитираха отношенията между него и съпругата му, музикантите Николай Войнов, Божидара Трохарова и Алекс Веждаров и акордеонистката Ирена Рогачева изпълниха с мелодии залата.

Думата взеха випускници от 70-те, 80-те и 90-те години, имаше много емоции, а на финала Славов извика за последен път знаменосците на училище, би последният училищен звънец и падна на колене, за да целуне училищното знаме.

“Г-не, дойде вашият ред да кажете клетвата на училището” – призоваха учениците и Славов се закле да бъде свързан завинаги с школото, което ръководеше досега.

Очаквайте още IMG_0439[1]подробности IMG_0467[1]IMG_0455[1]от бенеIMG_0446[1]фиса на Кирил Славов.